buchta

Ingredience

  • 1 l mléka
  • 3 žloutky
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 lžíce cukru
  • sůl
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 15 dkg jemně prosáté strouhanky
  • třešně

Postup

Do vlahého mléka přidáme všechny potraviny, aby vzniklo těsto, asi jako na lívance. Ze tří bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme. Nalijeme na vymazaný pekáč, poklademe třešněmi a pečeme ve vyhřáté troubě asi ½ hodiny. Hotovou bublaninu pocukrujeme a nakrájíme na díly. Je to rychlý moučník.

Ještě rychlejší a snadnější je hrnková bublanina, na kterou jsou ingredience odměřeny klasickým 300 ml hrnečkem. Není potřeba nic vážit a přepočítávat.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang