Vyzkoušejte recept na hladkou, krémovou a kořeněnou polévku.
Ingredience
- 60 g cibule nakrájené nadrobno
- 60 g celeru nakrájeného na drobné kostičky
- 20 lžic oleje
- 150 g hladké mouky
- 2 plechovky (455 g) celých loupaných rajčat
- 1/2 lžíce kuřecího bujónu v prášku
- 1 litr smetany
- 1 lžička italského koření
- 1 lžička černého pepře
Postup
- Ve středně velkém hrnci osmahněte na oleji cibuli a celer do měkka. Žáruvzdornou stěrkou vmíchejte mouku a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
- Očistěte rajčata a přidejte je do moučné směsi. Vmíchejte bujonový prášek, smetanu, italské koření a pepř a vařte na mírném ohni. Často míchejte po dobu 10-15 minut.
- Podávejte.