Ingredience
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 dl mléka
- 2 vanilkové cukry
- 3 – 4 lžíce moučkového cukru (dle chuti)
- 1 sáček jemně mleté želatiny (20 g)
- piškoty
- jahody
- šlehačka na ozdobení
Postup
Do mléka vysypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme dokud se želatina úplně nerozpustí, je to za chvilku (pozor, nesmí se vařit). Necháme zchladnout. Pak přidáme rozdrobený tvaroh, cukr a ručním elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu.
Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na něj naskládáme piškoty a zalijeme částí tvarohové hmoty. Poklademe jahodami a zalijeme zbytkem. Dáme ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí vyklopíme, můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem a krájíme na plátky.