Recept na zeleninovou polévku z pomalého hrnce

Luštěninové polévkyPolévkyPomalý hrnecZeleninové polévky
zeleninova-polevka-z-pomaleho-hrnce

Tento recept na nízkokalorickou zeleninovou polévku si snadno připravíte v pomalém hrnci. Po uvaření ji rozlijte do jednotlivých nádob a uložte do lednice nebo mrazáku pro rychlé, zdravé obědy nebo snadnou, uspokojivou svačinu. Tato zeleninová polévka na hubnutí vás zasytí bez velkého množství kalorií a navíc je to snadný způsob, jak jíst více zeleniny.

Ingredience

  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 střední mrkve, nakrájené na kousky
  • 2 řapíky celeru, nakrájené
  • 340 g čerstvých zelených fazolek, nakrájených kousky
  • 4 šálky nakrájené kapusty
  • 2 střední cukety, nakrájené na kousky
  • 4 římská rajčata, zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 plechovky (425 g) cannellini nebo jiných bílých fazolí bez přidané soli, propláchnuté
  • 4 šálky kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru
  • 1 parmezánová kůra (nepovinné)
  • 2 lžičky soli
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky červeného vinného octa
  • 8 lžiček připraveného pesta

Postup

  1. V pomalém hrnci smíchejte cibuli, mrkev, celer, zelené fazolky, kapustu, cuketu, rajčata, česnek, bílé fazole, vývar, parmazánovou kůru (pokud používáte), sůl a pepř.
  2. Přikryjte a vařte na nejvyšším stupni po dobu 4 hodin nebo na nejnižším stupni po dobu 6 hodin.
  3. Odstraňte parmezánovou kůru, pokud ji používáte. Vmíchejte ocet a každou porci polévky doplňte 1 lžičkou pesta.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang