Tento recept na nízkokalorickou zeleninovou polévku si snadno připravíte v pomalém hrnci. Po uvaření ji rozlijte do jednotlivých nádob a uložte do lednice nebo mrazáku pro rychlé, zdravé obědy nebo snadnou, uspokojivou svačinu. Tato zeleninová polévka na hubnutí vás zasytí bez velkého množství kalorií a navíc je to snadný způsob, jak jíst více zeleniny.
Ingredience
- 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
- 2 střední mrkve, nakrájené na kousky
- 2 řapíky celeru, nakrájené
- 340 g čerstvých zelených fazolek, nakrájených kousky
- 4 šálky nakrájené kapusty
- 2 střední cukety, nakrájené na kousky
- 4 římská rajčata, zbavená semínek a nakrájená na kousky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 plechovky (425 g) cannellini nebo jiných bílých fazolí bez přidané soli, propláchnuté
- 4 šálky kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru
- 1 parmezánová kůra (nepovinné)
- 2 lžičky soli
- ½ lžičky mletého pepře
- 2 lžičky červeného vinného octa
- 8 lžiček připraveného pesta
Postup
- V pomalém hrnci smíchejte cibuli, mrkev, celer, zelené fazolky, kapustu, cuketu, rajčata, česnek, bílé fazole, vývar, parmazánovou kůru (pokud používáte), sůl a pepř.
- Přikryjte a vařte na nejvyšším stupni po dobu 4 hodin nebo na nejnižším stupni po dobu 6 hodin.
- Odstraňte parmezánovou kůru, pokud ji používáte. Vmíchejte ocet a každou porci polévky doplňte 1 lžičkou pesta.