Vyzkoušejte recept na cukrovinku, která připomíná něco mezi fondánovou polevou a tvrdou karamelkou.
Ingredience
- 225 g másla plus další na vymazání pánve
- 200 g arašídového másla
- 1 lžička vanilky
- 450 g moučkového cukru
Postup
- Máslo a arašídové máslo ohřívejte v mikrovlnné troubě 2 minuty na nejvyšší výkon. Promíchejte a ohřívejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon další 2 minuty.
- Do směsi arašídového másla přidejte vanilku a moučkový cukr a dřevěnou lžící promíchejte. Nalijte do máslem vymazané formy o rozměrech 20 x 20 cm vyložené voskovaným papírem.
- Na povrch fondánu položte druhý kus voskovaného papíru a dejte ho do chladničky, dokud nevychladne.
- Nakrájejte na 3 cm velké kousky a skladujte ve vzduchotěsné nádobě až týden.