fondan-z-arasidoveho-masla

Vyzkoušejte recept na cukrovinku, která připomíná něco mezi fondánovou polevou a tvrdou karamelkou.

Ingredience

  • 225 g másla plus další na vymazání pánve
  • 200 g arašídového másla
  • 1 lžička vanilky
  • 450 g moučkového cukru

Postup

  1. Máslo a arašídové máslo ohřívejte v mikrovlnné troubě 2 minuty na nejvyšší výkon. Promíchejte a ohřívejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon další 2 minuty.
  2. Do směsi arašídového másla přidejte vanilku a moučkový cukr a dřevěnou lžící promíchejte. Nalijte do máslem vymazané formy o rozměrech 20 x 20 cm vyložené voskovaným papírem.
  3. Na povrch fondánu položte druhý kus voskovaného papíru a dejte ho do chladničky, dokud nevychladne.
  4. Nakrájejte na 3 cm velké kousky a skladujte ve vzduchotěsné nádobě až týden.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang