Knedlíky hrníčkové – Recept

Hlavní jídlaKnedlíkyPřílohy

Ingredience

  • 1/4 l hrubé mouky
  • 1/4 l mléka
  • 1 žloutek
  • 2 bílky
  • 1 a ½ rohlíku
  • sůl a tuk

Postup

  1. V osoleném mléce dobře rozkvedláme žloutek, přidáme mouku, vmícháme tuhý sníh z bílků a nakrájené rohlíky.
  2. Hrníčky vymastíme tukem, naplníme těstem do ¾ a přikryjeme alobalem. Vaříme ve vodní lázni na mírném ohni 30 minut. Voda by měla zasahovat asi do poloviny hrnečků.
  3. Špejlí zkusíme, zda jsou uvařené a nelepí. Nožem uvolníme okraje a vyklopíme a nakrájíme.
  4. Hodí se k omáčkám, guláši z hlívy ústřičné a špenátu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang