Tento rychlý a snadný recept obsahuje konzervovaného tuňáka, čerstvá rajčata, kapary, červenou cibuli, sýr mozzarella a olivy.
Ingredience
- 2 konzervy (140 g) tuňáka bílého (nejlépe baleného v olivovém oleji), okapané
- 1 rajče, zbavené jadřinců, nakrájené na kousky
- 1/4 šálku oliv, zbavených pecky a nahrubo nasekaných
- 1/4 šálku červené cibule, nakrájené na kousky
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce kaparů, nahrubo nasekaných
- 2 lžičky citronové šťávy
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje (více, pokud používáte tuňáka baleného ve šťávě)
- 1/2 lžičky soli
- špetka čerstvě mletého černého pepře
- 340 g nevařených těstovin fusilli
- 1 šálek nastrouhaného sýra mozzarella
Postup
- Dva litry osolené vody (1 lžička soli) přiveďte k varu. Během ohřívání vody na těstoviny připravte ingredience.
- Osušeného tuňáka vložte do středně velké mísy. Promíchejte vidličkou, abyste rozbili největší kousky tuňáka. Přidejte rajčata, olivy, červenou cibuli, petržel, kapary, citronovou šťávu, olivový olej (je-li třeba), sůl a pepř. Promíchejte, aby se vše spojilo.
- Když se voda začne vařit, přidejte těstoviny a znovu je přiveďte k varu. Vařte nezakryté, dokud nejsou al dente (uvařené, ale stále trochu pevné na skus), přibližně 6 až 9 minut. Ponechte si 1/4 šálku vody z těstovin.
- Těstoviny slijte a horké těstoviny ihned přidejte k tuňákové směsi.
- Posypte strouhaným sýrem Mozzarella a míchejte, dokud se vše dobře nespojí. Pokud se vám těstoviny zdají trochu suché, přidejte trochu vyhrazené vody z těstovin a/nebo více olivového oleje.
- Podávejte a pochutnejte si! Podávejte teplé jako lehký oběd nebo přílohu k večeři.