Křehká dýně, sýr a křupavé krekry dělají z tohoto pokrmu nezapomenutelnou přílohu nebo vydatný hlavní chod.
Ingredience
- 4 šálky nakrájené žluté dýně
- ½ šálku nakrájené cibule
- ¼ šálku vody nebo více podle potřeby
- 35 máslových kulatých krekrů, rozdrcených
- 1 šálek strouhaného sýra čedar
- 2 rozšlehaná vejce
- ¾ šálku mléka
- ¼ hrnku rozpuštěného másla
- 1 lžička soli
- mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžíce másla
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Vložte dýni a cibuli do velké pánve na střední teplotu. Přilijte vodu. Přikryjte a vařte, dokud dýně nezměkne, asi 5 minut. Dobře je slijte a vložte do velké mísy.
- Ve střední míse smíchejte sušenky a sýr. Polovinu směsi sušenek vmíchejte do vařené dýně a cibule.
- V malé misce smíchejte vejce a mléko a přidejte je do dýňové směsi.
- Vmíchejte 1/4 šálku rozpuštěného másla a dochuťte solí a pepřem. Rozetřete do připravené zapékací misky. Posypte zbývající směsí sušenek a posypte 2 lžícemi másla.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud lehce nezhnědne, asi 25 minut.