zapecena-dyne

Křehká dýně, sýr a křupavé krekry dělají z tohoto pokrmu nezapomenutelnou přílohu nebo vydatný hlavní chod.

Ingredience

  • 4 šálky nakrájené žluté dýně
  • ½ šálku nakrájené cibule
  • ¼ šálku vody nebo více podle potřeby
  • 35 máslových kulatých krekrů, rozdrcených
  • 1 šálek strouhaného sýra čedar
  • 2 rozšlehaná vejce
  • ¾ šálku mléka
  • ¼ hrnku rozpuštěného másla
  • 1 lžička soli
  • mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce másla

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Vložte dýni a cibuli do velké pánve na střední teplotu. Přilijte vodu. Přikryjte a vařte, dokud dýně nezměkne, asi 5 minut. Dobře je slijte a vložte do velké mísy.
  3. Ve střední míse smíchejte sušenky a sýr. Polovinu směsi sušenek vmíchejte do vařené dýně a cibule.
  4. V malé misce smíchejte vejce a mléko a přidejte je do dýňové směsi.
  5. Vmíchejte 1/4 šálku rozpuštěného másla a dochuťte solí a pepřem. Rozetřete do připravené zapékací misky. Posypte zbývající směsí sušenek a posypte 2 lžícemi másla.
  6. Pečte v předehřáté troubě, dokud lehce nezhnědne, asi 25 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang