Tento skořicový chléb je krásný způsob, jak začít ráno, když chcete něco trochu jiného než obvykle.
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek bílého cukru
- 1 šálek podmáslí
- 2 velká vejce
- ¼ šálku rostlinného oleje
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 a ½ lžičky mleté skořice
- 1 lžička soli
- ½ lžičky jedlé sody
Na polevu:
- 2 lžíce bílého cukru
- 2 lžičky margarínu
- 1 lžička mleté skořice
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte pekáč.
- V míse na míchání šlehejte mouku, cukr, podmáslí, vejce, olej, vanilku, prášek do pečiva, skořici, sůl a jedlou sodu, dokud se dobře nespojí, asi 3 minuty.
- Těsto nalijte do připravené formy na chléb a povrch uhlaďte.
- V malé misce smíchejte cukr, margarín a skořici, dokud se nerozpadne a posypte těsto.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, asi 50 minut. Vyjměte chléb z formy na drátěnou mřížku, aby zcela vychladl.