Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept na plněné žampiony.
Ingredience
- 120 g šálku sušené strouhanky
- 150 g hrnku strouhaného Pecorina Romano
- 2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
- 2 lžíce nasekané čerstvé italské petrželové natě
- 1 lžíce nasekaných lístků čerstvé máty
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 80 ml extra panenského olivového oleje
- 28 velkých bílých žampionů, zbavených stopek
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Ve středně velké míse smíchejte strouhanku, sýr Pecorino Romano, česnek, petrželku, mátu, sůl a pepř podle chuti a dvě lžíce olivového oleje.
- Velký plech pokapejte asi jednou lžící olivového oleje, aby se pokryl.
- Lžící naplňte dutiny žampionů a urovnejte je na plech dutinou nahoru. Náplň v každé houbě pokapejte zbylým olejem. Pečte, dokud houby nezměknou a náplň se neprohřeje a na povrchu nezezlátne, asi 25 minut.
- Podávejte.
Kdo by chtěl experimentovat trošku víc, lze tyto houby obalit v trojobalu a smažit na oleji. Výsledkem budou křupavé smažené žampiony, které potěší chuťové buňky.