Recept na plněné žampiony

Hlavní jídlaHoubyPředkrmySlané recepty
plnene-zampiony

Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept na plněné žampiony.

Ingredience

  • 120 g šálku sušené strouhanky
  • 150 g hrnku strouhaného Pecorina Romano
  • 2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
  • 2 lžíce nasekané čerstvé italské petrželové natě
  • 1 lžíce nasekaných lístků čerstvé máty
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 80 ml extra panenského olivového oleje
  • 28 velkých bílých žampionů, zbavených stopek

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Ve středně velké míse smíchejte strouhanku, sýr Pecorino Romano, česnek, petrželku, mátu, sůl a pepř podle chuti a dvě lžíce olivového oleje.
  3. Velký plech pokapejte asi jednou lžící olivového oleje, aby se pokryl.
  4. Lžící naplňte dutiny žampionů a urovnejte je na plech dutinou nahoru. Náplň v každé houbě pokapejte zbylým olejem. Pečte, dokud houby nezměknou a náplň se neprohřeje a na povrchu nezezlátne, asi 25 minut.
  5. Podávejte.

Kdo by chtěl experimentovat trošku víc, lze tyto houby obalit v trojobalu a smažit na oleji. Výsledkem budou křupavé smažené žampiony, které potěší chuťové buňky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang