Ingredience
- 20 dkg hovězího masa
- 1 klobása
- 10 dkg červené řepy, může být i sterilizovaná
- čtvrt hlávky zelí
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- 1 celer
- 2 rajčata nebo malý protlak
- sůl
- cukr
- ocet
- bobkový list
- kelímek zakysané smetany
- 1,5 l vody
Postup
Maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do papiňáku s vodou. Vaříme asi 20 minut. Po té přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, sůl bobkový list, oloupaná rajčata nebo protlak, řepu a kolečka klobásy a dovaříme do měkka. Když je hotovo v mícháme smetanu a dochutíme. Podáváme s krajícem chleba jako vydatnou večeři.
TIP: Pokud máte rádi trochu jiný boršč, recept si můžete přizpůsobit podle svého.