Smažený pangasius se smetanovou omáčkou – recept

Hlavní jídlaOmáčkyRybySmetanová omáčkaSumec

Ingredience

  • 800 g filetů z pangasia
  • 150 ml sladké smetany
  • 1 lžička hladké mouky
  • špetka citronové kůry
  • špetka kmínu
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • sůl

Postup

Rozmražené a odkapané filety osušíme, osolíme, posypeme jemně drceným kmínem a necháme chvíli odležet. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem, rybu z obou stran osmažíme, vyjmeme ji a uchováme v teple. Do výpeku přidáme mouku a mírně osmažíme do zavonění, aby zůstala bílá.

Přilijeme smetanu, přidáme citronovou kůru a provaříme do mírného zahoustnutí. Omáčkou přelijeme rybu na talíři a podáváme s těstovinami nebo vařenými či smaženými brambůrky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang