Mírně sladké nadýchané těsto Pepperoni rolek vytváří lahodnou pochoutku.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 15 minut
- Přídavný čas: 1 hodina 30 minut
- Celkem: 2 hodiny 10 minut
- Počet porcí: 20
Ingredience
- 1 šálek teplé vody
- ½ lžičky krystalového cukru
- 1 balení aktivního sušeného droždí
- 5 šálků hladké mouky
- ¾ šálku krystalového cukru
- 2 lžičky soli
- 2 vejce, rozšlehaná
- ½ šálku rozpuštěného másla
- 1 balení nakrájených pepperoni
Postup
- V malé misce smíchejte 1 šálek teplé vody a 1/2 lžičky cukru, dokud se cukr nerozpustí.
- Droždí nasypte do vody a nechte 5 minut stát.
- Ve velké míse smíchejte mouku, 3/4 šálku cukru a sůl. Vmíchejte směs droždí, rozšlehaná vejce a rozpuštěné máslo, dokud se těsto nespojí.
- Následně vyklopte těsto na lehce pomoučněnou plochu a hněťte, dokud nebude hladké a pružné, asi 8 minut.
- Těsto vložte do vymazané mísy a otočte, aby se potřelo olejem. Přikryjeme lehkou utěrkou a necháme na teplém místě kynout do zdvojnásobení objemu, asi 1 a 1/2 hodiny.
- Předehřejte troubu na 175 °C a poté vymažte plech na sušenky.
- Těsto rozdělíme na 20 stejných kousků o velikosti golfového míčku. Každý kousek zploštěte rukama do malého obdélníku o velikosti asi 10 cm.
- Do středu každého čtverce těsta položte 3 překrývající se plátky pepperoni. Vedle první řady položte další 3 plátky.
- Těsto srolujte kolem pepperoni, okraje sepněte a položte rohlíčky na připravený plech.
- Rolky pečte v předehřáté troubě, dokud spodek lehce nezhnědne a vrchol sotva zezlátne, 14 až 16 minut.