Ingredience
- 4 kusy pangasia
- brambory
- 1 větší mrkev
- 1 menší pórek
- 200 g zakysané smetany
- 150 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
- sušená bazalka
- koření na ryby
- mletý kmín
- sezamové semínko
- olivový olej
Postup
Pórek pokrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme. Na rozpáleném oleji krátce osmažíme. Pekáč vytřeme olejem a nasypeme na něj brambory nakrájené na kousky. Osolíme a okmínujeme. Na ně rozložíme z obou stran osolené filety ryby a posypeme kořením na ryby.
Poklademe osmaženou zeleninou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Smetanu, jogurt a vejce společně rozmícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme 1-2 lžičky bazalky.
Po 20 minutách pekáč vyjmeme z trouby a jeho obsah zalijeme rozmíchanou směsí. Posypeme sezamovým semínkem, znovu přikryjeme a vrátíme do trouby. Po 30 minutách odklopíme a dopečeme do zezlátnutí povrchu (asi 10 minut).