Recept na houbové krémové těstoviny

Hlavní jídlaHoubyOmáčkySmetanová omáčkaTěstoviny
houbove-kremove-testoviny

Připravte si tyto krémové houbové těstoviny. Smetana, parmezán, bílé víno, citronová kůra a petrželová nať jsou bohatou a chutnou večeří.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 250 g jedlých kaštanů, nakrájených na plátky
  • 1 stroužek česneku, jemně nastrouhaný
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany
  • 1 citron, pouze kůra
  • 200 g parmezánu, nastrouhaného, plus další na podávání
  • 300 g těstovin tagliatelle nebo linguini
  • ½ malého svazku petrželky, jemně nasekané

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci rozehřejte olej a máslo. Cibuli smažte na mírném ohni 10 minut nebo dokud nezměkne a nezprůsvitní.
  2. Přidejte houby a vařte je 10 minut na mírném ohni. Přidejte česnek a vařte 2 minuty. Přidejte víno a přiveďte k varu, tekutinu zredukujte na polovinu.
  3. Přidejte smetanu a přiveďte k varu, poté přidejte citronovou kůru a parmazán. Dochuťte solí a velkým množstvím černého pepře.
  4. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Ponechte si 100 ml vody z těstovin. Vhoďte těstoviny do pánve se smetanovou omáčkou a dostatečným množstvím vody z těstovin.
  5. Vmíchejte petrželku, rozdělte do misek a případně posypte dalším sýrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang