Vyzkoušejte recept na chutný předkrm, který naložením do červené řepy získá na atraktivitě a už se nemusíte bát, že bude příliš obyčejný.
Ingredience
- 2 plechovky (po 425 g) červené řepy
- 12 velkých vajec uvařených natvrdo, oloupaných
- 1 šálek cukru
- 1 šálek vody
- 1 šálek jablečného octa
Postup
- Řepu slijte a ponechte si 1 šálek šťávy (zbylou šťávu vylijte nebo ji uschovejte na jiné použití). Vložte řepu a vejce do dvoulitrové skleněné nádoby.
- V malém hrnci přiveďte cukr, vodu, ocet a vyhrazenou šťávu z řepy k varu. Nalijte na řepu a vejce a nechte vychladnout.
- Pevně přikryjte a před podáváním uložte do chladničky na nejméně 24 hodin.