Vyzkoušejte recept na vydatnou polévku z klobásy a kapusty plné chuti a vitamínů.
Ingredience
- 450 g italské klobásy
- 4 šálky 12 % smetany
- 3 šálky brambor nakrájených na kostičky
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 2 šálky plnotučného mléka
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- ½ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky červených pepřových vloček nebo více podle chuti
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 2 šálky kapusty, natrhané na kousky velikosti sousta
Postup
- Zahřejte velký hrnec na polévku na středně silném ohni. Do hrnce rozdrobte klobásu; vařte a míchejte, dokud nezhnědne, asi 10 minut. Slijte a vylejte tuk.
- Do klobásy vmíchejte smetanu, brambory, kuřecí vývar, mléko, cibuli, oregano a pepřové vločky a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte, dokud brambory nezměknou, asi 30 minut.
- Dochuťte černým pepřem. Vmíchejte kapustu; vařte, dokud kapusta nezměkne, dalších 10 až 15 minut.