grilovana-kukurice-2

Tady je návod na grilování kukuřičného klasu, nejlepší letní pochoutky.

Ingredience

  • 8 klasů kukuřice
  • Olivový olej
  • Máslo a sůl na podávání

Postup

  1. Rozpalte gril na středně vysokou teplotu (190 až 230 °C).

Na roštu:

  1. Kukuřici jednoduše oloupejte. Rukama rovnoměrně potřete každý kukuřičný klas olejem.
  2. Kukuřici položte přímo na grilovací rošt a opékejte, dokud nezačne černat, pak ji otočte.
  3. Celkem vařte asi 12 až 15 minut, dokud nezčerná ze všech stran. Ihned podávejte s máslem a solí.

V alobalu:

  1. Vyloupejte kukuřici. Každý kukuřičný klas vložte do alobalu. Potřete je olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Navrch dejte několik tenkých plátků másla (½ lžíce v každém balíčku).
  2. Alobal kolem kukuřice utěsněte, okraje nahoře utěsněte, ne příliš těsně. Do každého balíčku udělejte několik malých otvorů.
  3. Balíčky položte na grilovací rošt a grilujte 20 až 25 minut za občasného otáčení, dokud není kukuřice jasně žlutá a upečená.

Ve slupkách:

  1. Z kukuřičných klasů odstraňte uvolněné slupky. Kukuřici oloupejte tak, že postupně odloupnete vnější vrstvy a ponecháte je připevněné směrem dolů od klasu. Odstraňte hedvábí a poté vytáhněte slupky zpět nahoru přes kukuřici (může to být trochu nepořádek).
  2. Kukuřičné klasy namočte alespoň na 20 minut do studené vody, aby se nespálily. Kukuřici položte přímo na grilovací rošt a grilujte, dokud slupka nezačne černat, pak ji otočte.
  3. Celkem grilujte 20 až 22 minut, dokud není kukuřice uvařená. Zda je kukuřice hotová, zkontrolujte tak, že u jedné kukuřice stáhnete slupku a ujistíte se, že je jasně žlutá a propečená až na dno klasu.
  4. Ihned podávejte s máslem a solí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang