Zapečený pangasius na citrusech – recept

Hlavní jídlaMarinádyRybySumec

Ingredience

  • 500 g pangasia
  • 1 smetana nebo šlehačka na vaření
  • sýr na strouhání
  • 1 cibule
  • drcený kmín
  • olej
  • sůl a pepř
  • česnek
  • petrželová nať
  • citrónová kůra
  • citronová šťáva
  • grepová šťáva
  • bobkový list
  • koření na kuře

Postup

Připravíme si směs, kterou rybu potřeme: česnek rozdrtíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, bobkový list, kmín, pepř, sůl, citronovou kůru, koření na kuře. Já používám hmořdíř a vše pořádně rozdrtím. Na pánvičce osmažíme do zlatova nadrobno nakrájenou cibuli a nasypeme ji na rybu, kterou jsme vložili do zapékací misky a potřeli směsí.

Zalijeme šťávou z citrusových plodů a necháme „naložit“ (dle chuti, stačí pár minut, ale já doporučuji tak hodinku). Mezitím si nastrouháme sýr a smícháme ho se smetanou či šlehačkou. Tuto směs pak nalijeme na rybu a vše vložíme do trouby na 30 minut zhruba při 200 °C. 

Trochu jednodušší je varianta: rybu dáme do zapékací misky, posypeme ji kmínem a osolíme, přidáme petrželovou nať, zalijeme citrónovou šťávou a dáme na 30 minut péct.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang