Pangasius ve slanince

Hlavní jídlaRybySumecUzeniny

Ingredience

  • 4 porce pangasia
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • hladká mouka
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička medu
  • olej
  • pepř, sůl

Příloha: 400 g mraženého listového špenátu, 100 g strouhaného parmezánu a sůl.

Postup

Pangasia osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v hladké mouce, každou porci zabalíme do dvou plátků slaniny, sepneme párátky a opékáme na oleji asi 10 minut. Jednou obrátíme. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, abychom ho udrželi teplé, dokud nepřipravíme omáčku.

Do výpeku přidáme jemně nakrájenou cibuli (tu jsme nakrájeli během opékání ryby), postrouhaný česnek, orestujeme dozlatova, vmícháme med a rybí omáčku, případně přisolíme nebo přidáme trochu vody a redukujeme, dokud nezískáme hustší omáčku. Případně dochutíme. Omáčkou přeléváme porce ryby a podáváme se špenátem, zasypaným strouhaným sýrem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang