Ingredience
- 4 porce pangasia
- 8 plátků anglické slaniny
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- hladká mouka
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička medu
- olej
- pepř, sůl
Příloha: 400 g mraženého listového špenátu, 100 g strouhaného parmezánu a sůl.
Postup
Pangasia osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v hladké mouce, každou porci zabalíme do dvou plátků slaniny, sepneme párátky a opékáme na oleji asi 10 minut. Jednou obrátíme. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, abychom ho udrželi teplé, dokud nepřipravíme omáčku.
Do výpeku přidáme jemně nakrájenou cibuli (tu jsme nakrájeli během opékání ryby), postrouhaný česnek, orestujeme dozlatova, vmícháme med a rybí omáčku, případně přisolíme nebo přidáme trochu vody a redukujeme, dokud nezískáme hustší omáčku. Případně dochutíme. Omáčkou přeléváme porce ryby a podáváme se špenátem, zasypaným strouhaným sýrem.