francouzsky-toast-4

Jednoduchý recept na zapečené francouzské toasty se skořicí jsou jednoduché na přípravu, která trvá pouhou hodinu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • máslo na vymazání
  • 1 bochník kváskového nebo francouzského chleba
  • 8 celých vajec
  • 2 šálky plnotučného mléka
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 1/2 šálku cukru krupice
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 2 lžíce vanilkového extraktu

Na polevu:

  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
  • 1 tyčinka studeného másla, nakrájené na kousky
  • teplý palačinkový sirup
  • 1 šálek čerstvých borůvek na podávání

Postup

  1. Vymažte pekáč máslem.
  2. Chléb natrhejte na kousky nebo nakrájejte na kostičky a rovnoměrně rozprostřete do pánve.
  3. Vejce rozklepněte do velké mísy. Vyšlehejte vejce, mléko, smetanu, krystalový cukr, hnědý cukr a vanilku.
  4. Rovnoměrně nalijte na chléb.
  5. Pánev pevně zakryjte a uložte do chladničky, dokud nebude potřeba (nejlépe přes noc).
  6. V samostatné misce smíchejte mouku, hnědý cukr, skořici, sůl a trochu muškátového oříšku.
  7. Promíchejte vidličkou.
  8. Přidejte máslo a pomocí nože na pečivo vše promíchejte, dokud směs nebude připomínat jemné oblázky.
  9. Uchovávejte v uzavíratelném plastovém sáčku v chladničce.
  10. Až budete chtít nákyp upéct, předehřejte troubu na 175 °C.
  11. Vyjměte nákyp z lednice a posypte ho polevou.
  12. Pečte 45 minut, pokud chcete mít měkčí chlebový pudink, nebo 1 hodinu či déle, pokud chcete mít pevnější a křupavější strukturu.
  13. Naberte jednotlivé porce. Navrch dejte máslo, pokapejte teplým palačinkovým sirupem a posypte borůvkami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang