Ingredience
- Kuřecí nebo krůtí prsa
- sůl, pepř
- 120g mandlí
- hladká mouka na obalení
- máslo na smažení
- sladká smetana
- petrželka
- hlávkový salát
Postup
Kuřecí nebo krůtí prsa nakrájíme na centimetrové plátky a lehce nožem tupou stranou naklepeme, pěkně je osolíme, sůl vetřeme z obou stran. Plátky můžeme opepřit nahrubo umletým pepřem a necháme několik minut proležet. Mezi tím si připravíme oloupané mandle které nakrájíme na slabé plátky a ty v másle upražíme dozlatova. Musíme počítat s tím, že mandle ještě po odstavení ze sporáku dojdou.
Uleželé platky masa slabě obalíme v hladké mouce a položíme na pánev do rozpáleného másla. Opečeme po všech stranách , když je vše dobře propečené dáme na maso upražené mandle i s máslem a celý pokrm zalijeme sladkou smetanou. Na menším plamenu dusíme asi tak 4 minuty a masoryby v této šťávě podusíme, šťáva nesmí být řídká. Pokud je, tak dobu dušení prodloužíme, až se šťáva zahustí.
Dáme na talíř podušené maso, které polijeme smetanovou šťávou, ozdobíme petrželkou a můžeme obložit několika lístky hlávkového salátu. Jako příloha se hodí nové brambory uvařené v celku.