Ingredience

  • Kuřecí nebo krůtí prsa
  • sůl, pepř
  • 120g mandlí
  • hladká mouka na obalení
  • máslo na smažení
  • sladká smetana
  • petrželka
  • hlávkový salát

Postup

Kuřecí nebo krůtí prsa nakrájíme na centimetrové plátky a lehce nožem tupou stranou naklepeme, pěkně je osolíme, sůl vetřeme z obou stran. Plátky můžeme opepřit nahrubo umletým pepřem a necháme několik minut proležet. Mezi tím si připravíme oloupané mandle které nakrájíme na slabé plátky a ty v másle upražíme dozlatova. Musíme počítat s tím, že mandle ještě po odstavení ze sporáku dojdou.

Uleželé platky masa slabě obalíme v hladké mouce a položíme na pánev do rozpáleného másla. Opečeme po všech stranách , když je vše dobře propečené dáme na maso upražené mandle i s máslem a celý pokrm zalijeme sladkou smetanou. Na menším plamenu dusíme asi tak 4 minuty a masoryby v této šťávě podusíme, šťáva nesmí být řídká. Pokud je, tak dobu dušení prodloužíme, až se šťáva zahustí.

Dáme na talíř podušené maso, které polijeme smetanovou šťávou, ozdobíme petrželkou a můžeme obložit několika lístky hlávkového salátu. Jako příloha se hodí nové brambory uvařené v celku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang