Toto je lahodný recept na slaný nálev z krůty pro jakoukoli drůbež. Díky němu bude maso velmi šťavnaté a omáčka bude velmi chutná. Tento nálev vystačí na 10 až 18 kilové maso.
Ingredience
- 3,8 litru zeleninového vývaru
- 1 šálek mořské soli
- 1 lžíce drceného sušeného rozmarýnu
- 1 lžíce sušené šalvěje
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžíce sušené saturejky
- 3,8 litru ledové vody
Postup
- Ve velkém hrnci smíchejte zeleninový vývar, mořskou sůl, rozmarýn, šalvěj, tymián a saturejku.
- Přiveďte k varu a často míchejte, abyste se ujistili, že je sůl rozpuštěná. Odstavte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Když je vývar vychladlý, nalijte ho do čistého pětilitrového kbelíku. Vmíchejte ledovou vodu.
- Opláchněte a osušte krůtu. Ujistěte se, že jste odstranili vnitřnosti. Vložte krůtu prsy dolů do nálevu. Ujistěte se, že je dutina naplněna. Vložte kbelík na 8 hodin nebo přes noc do chladničky.
- Krůtu opatrně vyjměte, slijte přebytečný nálev a osušte ji. Přebytečný solný nálev zlikvidujte.
- Krůtu uvařte podle potřeby a kapání si nechte na omáčku. Mějte na paměti, že krocani v nálevu se vaří o 20 až 30 minut rychleji, proto sledujte ukazatel teploty.