Domácí tostadas roztančí vaše chuťové pohárky. Jejich příprava je tak jednoduchá, jsou velmi univerzální a nabízejí tolik možností náplní.
Ingredience
- 10 kukuřičných tortill
- 450 g libového mletého hovězího masa
- 1/2 žluté cibule nakrájené na kostičky
- 1 lžíce koření taco
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 3/4 lžičky soli nebo podle chuti
- 280 g smažených fazolí
- 145 g nakrájeného ledového salátu
- 60 g sýra cotija nebo queso fresco, nadrobeného
- 150 g nakrájených rajčat
- 1 avokádo, nakrájené na kostičky
- 260 g pico de gallo nebo salsy
- 5 g nasekaného koriandru
Postup
- Předehřejte troubu na 210 °C. Kukuřičné tortilly potřete z obou stran olejem. Položte je rovně na plech. Pečte v předehřáté troubě 4 minuty, poté je otočte a pečte dalších 5 minut nebo dokud nejsou tortilly křupavé a zlatavé.
- Mleté hovězí maso opečte na pánvi na středním plameni a rozdělte ho špachtlí. Dochuťte česnekovým práškem, solí a kořením taco. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a vařte, dokud cibule nezprůsvitní a hovězí maso nebude zcela uvařené.
- Smažené fazole znovu ohřejte na pánvi na středně nízkém ohni nebo v mikrovlnné troubě, dokud nebudou horké.
- Na každou tostadu dejte smažené fazole, mleté hovězí maso, salát, rajčata, avokádo a pico de gallo nebo salsu. Navrch posypte sýrem a koriandrem. Ihned podávejte.