dusene-kure-se-zeleninou

Připravte si dvojnásobné porce tohoto pokrmu s pastinákem, mrkví a pórkem, abyste mohli jednu dávku zmrazit.

Ingredience

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1,4 litru horkého kuřecího vývaru
  • 1 velká brambora, jemně nastrouhaná
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 lžičky čerstvých listů rozmarýnu
  • 1700 g kuřecích stehen bez kůže
  • 6 mrkví, podélně rozpůlených a nakrájených na kousky
  • 2 pastináky, podélně rozpůlené a nakrájené na kousky
  • 3 pórky, dobře omyté a nakrájené na silné plátky
  • kaše a hrášek k podávání (nepovinné)

Postup

  1. Na největší pánvi – ideální je extra velká pánev wok s poklicí – rozehřejte olej.
  2. Cibuli a česnek smažte několik minut doměkka, pak přilijte vývar a vmíchejte brambory a bylinky.
  3. Přidejte kuře a přiveďte k varu. Vmíchejte mrkev, pastinák a pórek, pak pánev zakryjte a nechte na mírném ohni za občasného míchání vařit 40-45 minut, dokud kuře nezměkne.
  4. Podávejte s kaší a hráškem, pokud máte rádi.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang