Připravte si dvojnásobné porce tohoto pokrmu s pastinákem, mrkví a pórkem, abyste mohli jednu dávku zmrazit.
Ingredience
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1,4 litru horkého kuřecího vývaru
- 1 velká brambora, jemně nastrouhaná
- 1 lžíce čerstvého tymiánu
- 2 lžičky čerstvých listů rozmarýnu
- 1700 g kuřecích stehen bez kůže
- 6 mrkví, podélně rozpůlených a nakrájených na kousky
- 2 pastináky, podélně rozpůlené a nakrájené na kousky
- 3 pórky, dobře omyté a nakrájené na silné plátky
- kaše a hrášek k podávání (nepovinné)
Postup
- Na největší pánvi – ideální je extra velká pánev wok s poklicí – rozehřejte olej.
- Cibuli a česnek smažte několik minut doměkka, pak přilijte vývar a vmíchejte brambory a bylinky.
- Přidejte kuře a přiveďte k varu. Vmíchejte mrkev, pastinák a pórek, pak pánev zakryjte a nechte na mírném ohni za občasného míchání vařit 40-45 minut, dokud kuře nezměkne.
- Podávejte s kaší a hráškem, pokud máte rádi.