Ingredience

  • 30 dkg flíčků (nejlépe celozrnné)
  • 40 dkg ve slupce vařených brambor
  • hrst sušených hub
  • 2 vejce
  • 3 dkg oleje
  • sůl

Postup

Houby předem namočíme do studené vody. Pak je s lžičkou oleje uvaříme v menším množství vody doměkka. Flíčky uvaříme, scedíme a dáme do mísy. Přidáme oloupané a na kolečka nakrájené brambory, podušené houby a ochutíme solí a dáme do olejem vymazaného pekáčku.

Vejce rozšleháme se špetkou soli v trošce vody a směsí zalijeme obsah pekáčku. Vše zapečeme v troubě dozlatova. Podáváme se salátem z červeného zelí, s červenou řepou.

Flíčky lze připravit také jako flíčky s uzeným masem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang