Recept na masové kuličky z pomalého hrnce

Hlavní jídlaHovězí masoMasoMasové kuličkyPomalý hrnec
Masové kuličky

Tento snadný recept na masové kuličky snadno připravíte v pomalém hrnci. Podávejte s horkými vařenými špagetovými nudlemi.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 8 hodin
  • Celkem: 8 hodin 20 minut

Ingredience

  • 670 g mletého hovězího masa
  • 1 a ¼ šálku strouhanky
  • 1 středně velká žlutá cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • ¼ šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 1 rozšlehané vejce
  • 1 sklenice omáčky na špagety
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 plechovka rajčatového protlaku

Postup

  1. Do velké mísy dejte mleté hovězí maso, strouhanku, cibuli, česnek, petrželku a vejce. Dobře promíchejte, dokud se rovnoměrně nespojí, a poté vytvarujte 16 karbanátků.
  2. Do pomalého hrnce nalijte omáčku na špagety a drcená rajčata a vmíchejte rajčatový protlak. Masové kuličky vložte do omáčkové směsi.
  3. Přikryjte a vařte na nízkém stupni 6 až 8 hodin.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang