Recept na dýňové špagety s cizrnou a kapustou

Bezmasá jídlaCizrnaHlavní jídlaŠpagetyVegetariánskéZeleninová jídla
Dýňové špagety

Sušená rajčata dodají tomuto veganskému receptu na špagety pikantní nádech. Sytý pokrm z cizrny a kapusty je skvělou podzimní nebo zimní večeří.

Ingredience

  • 1 špagetová dýně
  • 1-2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 šalotka, nakrájená na tenké plátky
  • 1 celý stroužek česneku
  • ½ lžíce mletého čerstvého rozmarýnu
  • Špetka chilli vloček
  • ½ šálku cizrny, uvařené, scezené a propláchnuté (nebo pražené)
  • 2 šálky nasekaných listů kapusty
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • ¼ šálku nasekaných sušených rajčat
  • ¼ šálku opražených piniových oříšků
  • Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvě nastrouhaný parmezán

Postup

  1. Dýni rozpulte a vydlabejte semínka. Rozpůlenou dýni propíchejte vidličkou a dejte vcelku péct na 30-40 minut na 200 °C.
  2. Jakmile je upečená a dostatečně vychladlá, seškrábejte z ní vidličkou nitky. Nejlepší je začínat od okraje a postupovat dovnitř, přičemž je postupně načechrávat.
  3. Do velké pánve na středním plamenu přidejte tolik olivového oleje, aby se pánev lehce pokryla.
  4. Pak přidejte šalotku, celý stroužek česneku (později ho odstraníme), rozmarýn, chilli vločky a špetku soli a pepře.
  5. Jakmile začne šalotka měknout, přidáme cizrnu a několik minut ji vaříme, dokud lehce nezezlátne.
  6. Pokud používáte opečenou cizrnu, přidejte ji raději až na konci receptu.
  7. Vyjměte stroužek česneku, přidejte kapustu a citronovou šťávu a promíchejte.
  8. Jakmile kapusta částečně zavadne, přidejte vlákna dýně, sušená rajčata, trochu strouhaného parmazánu a podle chuti ještě sůl a pepř.
  9. Promíchejte, aby se vše spojilo. Odstavte z ohně a posypte opraženými piniovými oříšky a dalším strouhaným sýrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang