Dezert Cake Pop je ideální pro narozeniny, dětské oslavy, svatby nebo pro jakoukoli zvláštní příležitost, kdy je potřeba sladké pohoštění.
Tento univerzální recept je jednoduchý na přípravu s jakoukoli příchutí dortové směsi nebo polevy. Cake pops jsou příjemná malá sousta dezertu místo velkých kusů dortu nebo koláče.
Ingredience
- 1 balení (432 g) žluté dortové směsi
- 1 šálek vody
- 3 velká vejce
- ½ šálku rostlinného oleje
- 1 balení (450 g) připravené čokoládové polevy
- 18 tyčinek na lízátka
- 1 sáček (400 g) čokoládových peciček
- 1 tuba zdobicí polevy
- 1 lžíce různobarevného cukrového posypu nebo podle potřeby (nepovinné)
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte pekáč.
- V míse šlehejte elektrickým mixérem při nízkých otáčkách 30 sekund dortovou směs, vodu, olej a vejce. Zvyšte rychlost na střední a šlehejte další 2 minuty. Těsto nalijte do připravené zapékací misky.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, 28 až 33 minut. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout, nejméně 1 hodinu.
- Vychladlý koláč rozdrobte do velké mísy. Do rozdrobeného dortu vmíchejte polevu, dokud se směs nespojí a nezačne lepit, ale není příliš hladká. Dejte do chladničky alespoň na 30 minut vychladit.
- Z dortové směsi vyválejte osmnáct kuliček a položte je na plech.
- Do misky vhodné do mikrovlnné trouby dejte asi 1/4 šálku čokoládových peciček. Mikrovlnnou troubu zapněte na nejvyšší výkon, dokud se nerozpustí, asi 20 sekund.
- Do každé kuličky dortové směsi zapíchněte do poloviny tyčinku na lízátko. Kuličky opatrně ponořte do rozpuštěné čokolády, aby se obalily, a pak je vzpřímeně položte do polystyrenového bloku. Dokud je čokoládová poleva mokrá, ozdobte je cukrářským posypem.