Vyzkoušejte recept na zapečené dušené jehněčí maso s plátky brambor.
Ingredience
- 100 g výpeku nebo másla
- 900 g dušeného jehněčího masa nakrájeného na velké kousky
- 3 jehněčí ledvinky, nakrájené na plátky a zbavené tuku
- 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno
- 4 mrkve, oloupané a nakrájené na plátky
- 25 g hladké mouky
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- 500 ml jehněčího nebo kuřecího vývaru
- 2 bobkové listy
- 900 g oloupaných a na plátky nakrájených brambor
Postup
- Troubu předehřejte na 160 °C/ventilátor 140 °C.
- Ve velké mělké zapékací misce rozehřejte trochu výpeku nebo másla a po částech na něm opečte 900 g dušených jehněčích kousků, přendejte je na talíř a zopakujte to se 3 ořezanými a nakrájenými jehněčími ledvinkami.
- Na pánvi s trochou dalšího tuku osmahněte 2 nakrájené cibule a 4 oloupané a na plátky nakrájené mrkve dozlatova.
- Zasypte 25 g hladké mouky, nechte pár minut povařit, přetřete 2 lžičkami worcestrové omáčky, zalijte 500 ml jehněčího nebo kuřecího vývaru a přiveďte k varu.
- Vmíchejte dušené jehněčí maso, ledvinky, 2 bobkové listy a vypněte oheň.
- Na maso naaranžujte 900 g oloupaných a na plátky nakrájených brambor a pokapejte je ještě trochou tuku.
- Přikryjte a vložte do trouby na přibližně 1,5 hodiny, dokud nebudou brambory upečené.
- Odstraňte pokličku, potřete brambory ještě trochou tuku a poté troubu zapněte, aby brambory zhnědly, nebo je dopečte pod grilem po dobu 5-8 minut, dokud nezhnědnou.