Čokoládové sušenky, které jsou lehké jako dort a obohacené krémovou vanilkovou náplní.
Ingredience
Sušenky:
- 1 šálek bílého cukru
- ½ šálku tuku na pečení
- 2 vejce (oddělené žloutky a bílky)
- 2 šálky hladké mouky
- 5 lžic neslazeného kakaového prášku
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 1 šálek mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
Náplň:
- 2 šálky moučkového cukru
- ¾ šálku tuku na pečení
- 1 špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte plechy na sušenky.
- Vyšlehejte cukr, tuk a žloutky ve velké míse elektrickým mixérem do světlé a nadýchané pěny.
- Do samostatné mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Po částech přidávejte připravenou směs s mlékem a po každém přidání krátce vyšlehejte do hladka.
- Vmíchejte vanilku. Na připravené plechy dávejte po lžících těsto ve vzdálenosti 5 cm od sebe.
- Pečte v předehřáté troubě 10 až 15 minut; přeneste na mřížku a nechte zcela vychladnout.
- Vyšlehejte moučkový cukr, tuk, bílky a sůl ve velké míse elektrickým mixérem do světlé a nadýchané pěny. Vmíchejte vanilku.
- Vyberte 2 stejně velké sušenky a na plochou stranu jedné sušenky rozetřete silnou vrstvu náplně. Navrch položte zbývající sušenku.
- Postup opakujte se zbývajícími sušenkami a polevou.