Jednoduchý recept na filet ve slanině, který připravíte za necelou půl hodinu. Jako přílohu k filetu vyzkoušejte bramborové noky se špenátem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 1
Ingredience
- kuchyňská sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 steak z hovězí svíčkové, zhruba 250 g
- 1 kus tenké slaniny
- 1 lžíce másla, v případě potřeby více
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- Steak z obou stran vydatně osolte a opepřete.
- Obalte steak slaninou a zajistěte párátkem.
- Rozehřejte pánev na středně vysokou teplotu.
- Přidejte máslo a olivový olej.
- Když se rozpustí, přidejte na pánev steak a opékejte ho z obou stran, dokud nezíská opravdu pěknou barvu, asi 1 minutu z každé strany.
- Pánev sundejte z plotny a vložte ji do trouby, aby se dopekla.
- Pečte 7 až 10 minut do středního propečení.
- Před podáváním vyjměte z trouby a nechte 5 minut odstát.