Ingredience:

  • hovězí kosti
  • 2 malé mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 3dkg másla
  • 3 dkg mouky
  • 1 – 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce červeného vína
  • sůl
  • pepř
  • nasekaná zelená petrželka

Postup:

Nakrájenou zeleninu a hovězí kosti vaříme v osolené vodě.

Připravíme si světlou jíšku smícháním másla a mouky a zalijeme ji vývarem.

Přidáme rajčatový protlak a vše dohromady povaříme.

Rajčatovou polévku scedíme a vmícháme do ní červené víno. Nakonec polévku ještě dochutíme solí a pepřem a před podáváním přidáme nasekanou zelenou petrželku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang