Banánový dýňový chléb

Tento dýňový banánový chléb je chutný snídaňový chléb, který je ideální s marmeládou, margarínem nebo i smetanovým sýrem. A co je nejlepší, má nízký obsah tuku.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 45 minut
  • Celkem: 1 hodina 5 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 2 zralé banány, rozmačkané
  • 1 a ⅓ šálku konzervovaného dýňového pyré
  • ½ šálku medu
  • ½ šálku krystalového cukru
  • ⅓ šálku rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  • 2 a ½ šálku hladké mouky
  • 2 lžičky koření na dýňový koláč
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky soli
  • volitelně: ¾ šálku rozinek, ½ šálku kousků vlašských ořechů

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte pekáč o rozměrech 22×15 cm.
  2. Ve velké míse smíchejte banány, dýni, med, cukr, rostlinný olej a vejce.
  3. V samostatné míse smíchejte mouku, koláčové koření, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
  4. Směs mouky vmíchejte do banánové směsi, dokud se nespojí.
  5. Vmíchejte rozinky a vlašské ořechy. Těsto nalijte do připravené formy.
  6. Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu bochníku nevyjde čistá, asi 45 minut.
  7. Před přenesením na drátěnou mřížku nechte bochník 10 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang