Recept na steaky z tuňáka grilované na česneku s bylinkami

Grilované rybyHlavní jídlaRybyTuňák
grilovany-tunak-3

Pochutnejte si na tuňákovi z pohodlí domova díky tomuto receptu.

Ingredience

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžičky mletého čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 4 steaky z tuňáka (každý o váze cca 170 g)
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře

Postup

  1. V nádobě s víkem smíchejte citronovou šťávu, olej, česnek a tymián. Přidejte tuňáka a otočte, aby se obalil. Uložte do chladničky na 30 minut a občas tuňáka otočte.
  2. Tuňáka vyjměte ze sáčku, posypte ho solí a pepřem. Osušte ho a marinádu vylijte. Navlhčete papírovou utěrku olejem na vaření; pomocí kleští s dlouhou rukojetí lehce potřete grilovací rošt.
  3. Tuňáka grilujte přikrytého na středně silném ohni 3-4 minuty z každé strany, aby byl středně propečený, nebo dokud není uprostřed lehce růžový.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang