Zářivě zelená polévka s polotučným crème fraîche, která je zdravá a sytá.
Ingredience
- 25 g másla
- 1 svazek jarní cibulky, nakrájený
- 1 pórek (asi 120 g), nakrájený na plátky
- 2 malé řapíky celeru (asi 85 g), nakrájené na plátky
- 1 brambora (asi 200 g), oloupaná a nakrájená na kostičky
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 litr vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
- 2 x 200-235g špenátu
- 150 g polotučného crème fraîche
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte máslo, přidejte jarní cibulku, pórek, celer a brambory. Promíchejte a přiklopte pokličkou. Za stálého míchání poduste 10 minut.
- Přilijte vývar a vařte 10 až 15 minut, dokud brambory nezměknou.
- Přidejte špenát a vařte několik minut, dokud nezvadne. Pomocí ručního mixéru rozmixujte na hladkou polévku.
- Vmíchejte crème fraîche. Ohřejte a podávejte.