Tyto lívance s arašídovým máslem jsou nadýchané a plné chuti. Doplňte je banány, javorovým sirupem a další vrstvou arašídového másla.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- ½ hrnku hladké mouky
- ½ šálku celozrnné mouky
- ¼ lžičky skořice
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 2 lžíce třtinového nebo krystalového cukru
- ½ lžičky soli
- 1 velké vejce
- ¼ šálku krémového arašídového másla
- 1 šálek mléka
Postup
- Ve středně velké míse smíchejte hladkou mouku, celozrnnou mouku, skořici, prášek do pečiva, cukr a sůl.
- V jiné míse vyšlehejte vejce, arašídové máslo a mléko. Přidejte je k suchým přísadám a ihned poté přilijte mléko.
- Vše smíchejte dohromady, až vznikne hladké, husté těsto.
- Na pánvi nechte rozpustit máslo, rozehřejte na mírném ohni.
- Nalijte těsto do malých koleček. Smažte, dokud na povrchu nevyskočí bublinky a spodek není zlatavý.
- Poté lívance obraťte a osmažte z druhé strany.
- Zopakujte to se zbývajícím těstem a podle potřeby upravte teplotu.
- Upečené palačinky položte pod obrácenou mísu, aby zůstaly teplé.
- Ihned podávejte s javorovým sirupem a případně s vrstvou arašídového másla.