Recept na hovězí na kari

Hlavní jídlaHovězí maso
Hovězí na kari

Připravte si snadné hovězí kari a podávejte ho s kouskem chleba naan, abyste mohli nasát lahodnou šťávu. Pokud máte raději méně pálivé, přidejte méně chilli.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 2 hodiny 30 minut
  • Celkem: 2 hodiny 50 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 500 g dušeného steaku, nakrájený na kostičky
  • 1 lžíce másla
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 kousek zázvoru, jemně nastrouhaný
  • ¼ lžičky pálivého chilli
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 3 kardamomové lusky, drcené
  • 400 g plechovky nakrájených rajčat
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky garam masaly
  • 2 lžíce dvojité smetany (volitelně)
  • ½ malého svazku koriandru, nahrubo nasekaného
  • chléb naan nebo rýže k podávání

Postup

  1. V hrnci rozehřejte jednu polévkovou lžíci oleje na středním plameni.
  2. Hovězí maso okořeňte a smažte v hrnci 5-8 minut.
  3. V polovině smažení ho obraťte, dokud nebude rovnoměrně propečené. Následně odložíme na talíř.
  4. Na pánvi rozehřejte zbylý olej a máslo a přidejte cibuli.
  5. Smažte ji opatrně 15 minut nebo dokud nezezlátne a nezkaramelizuje.
  6. Přidejte česnek, zázvor, chilli, kurkumu, mletý koriandr a kardamom a smažte dvě minuty.
  7. Přisypte rajčata, vývar a cukr a přiveďte k varu.
  8. Přidejte hovězí maso, přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni hodinu a půl až 2 hodiny nebo dokud maso nezměkne a nerozpadne se.
  9. Na posledních 20 minut vaření pokličku sundejte.
  10. Vmíchejte garam masalu a smetanu (pokud ji používáte) a podle chuti dochuťte.
  11. Posypte koriandrem a podávejte s chlebem naan nebo rýží.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang