Připravte si snadné hovězí kari a podávejte ho s kouskem chleba naan, abyste mohli nasát lahodnou šťávu. Pokud máte raději méně pálivé, přidejte méně chilli.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 2 hodiny 30 minut
- Celkem: 2 hodiny 50 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 500 g dušeného steaku, nakrájený na kostičky
- 1 lžíce másla
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 kousek zázvoru, jemně nastrouhaný
- ¼ lžičky pálivého chilli
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžičky mletého koriandru
- 3 kardamomové lusky, drcené
- 400 g plechovky nakrájených rajčat
- 300 ml hovězího vývaru
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky garam masaly
- 2 lžíce dvojité smetany (volitelně)
- ½ malého svazku koriandru, nahrubo nasekaného
- chléb naan nebo rýže k podávání
Postup
- V hrnci rozehřejte jednu polévkovou lžíci oleje na středním plameni.
- Hovězí maso okořeňte a smažte v hrnci 5-8 minut.
- V polovině smažení ho obraťte, dokud nebude rovnoměrně propečené. Následně odložíme na talíř.
- Na pánvi rozehřejte zbylý olej a máslo a přidejte cibuli.
- Smažte ji opatrně 15 minut nebo dokud nezezlátne a nezkaramelizuje.
- Přidejte česnek, zázvor, chilli, kurkumu, mletý koriandr a kardamom a smažte dvě minuty.
- Přisypte rajčata, vývar a cukr a přiveďte k varu.
- Přidejte hovězí maso, přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni hodinu a půl až 2 hodiny nebo dokud maso nezměkne a nerozpadne se.
- Na posledních 20 minut vaření pokličku sundejte.
- Vmíchejte garam masalu a smetanu (pokud ji používáte) a podle chuti dochuťte.
- Posypte koriandrem a podávejte s chlebem naan nebo rýží.