Středně těžký recept na kuře Carbonara, který připravíte za necelých 45 minut.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 22 minut
- Celkem: 42 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 lžičky olivového oleje
- 115 g pancetty nakrájené na tenké plátky
- 2 lžičky mletého česneku
- 2 šálky smetany ke šlehání
- 1 šálek čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 8 žloutků
- šálek nasekaných lístků čerstvé bazalky
- šálek nasekaných lístků čerstvé italské petrželky
- sůl
- 455 g špaget
- 4 šálky nahrubo rozdrobeného kuřecího masa (z 1 pečeného kuřete)
- čerstvě mletý černý pepř
- šálek nasekaných vlašských ořechů, opražených
- 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
Postup
- Olej rozehřejte v těžké velké pánvi na středním plameni. Přidejte pancettu a česnek a smažte je, dokud nezhnědnou a nezkřehnou, asi 8 minut.
- Poté nechte mírně vychladnout.
- Ve velké míse vyšlehejte smetanu, sýr, žloutky, bazalku a petrželku, aby se smíchaly.
- Mezitím přiveďte velký hrnec osolené vody k varu na prudkém ohni.
- Přidejte špagety a za občasného míchání vařte, dokud nejsou měkké, ale stále pevné na skus, asi 10 minut.
- Nechte okapat.
- Přidejte kuřecí maso do pánve s pancettou a promíchejte.
- Poté přidejte špagety a smetanovou směs a na středně nízkém ohni míchejte, dokud se kuřecí maso neprohřeje a omáčka nepokryje špagety hustou vrstvou, asi 4 minuty (nevařte, jinak by se vám mohla rozkvedlat vejce).
- Těstoviny podle chuti dochuťte pepřem a případně solí (pancetta pravděpodobně dodá veškerou potřebnou sůl).
- Následně je přendejte do velké široké mísy. Posypte je vlašskými ořechy a citronovou kůrou a podávejte.