Pečení ředkviček zmírní jejich ostrost a dodá jim příjemnou krémovitost. Tento snadný recept je hotový asi za 30 minut.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 3
Ingredience
- 2 svazky středně velkých ředkviček s ořezanými vršky
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžička soli nebo ½ lžičky mořské soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 1 lžička česnekového prášku
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Ředkvičky podélně rozkrojte na poloviny
- Uspořádejte je v jedné vrstvě do zapékací misky.
- Přidejte máslo, sůl, pepř a česnekový prášek. Promíchejte, aby se obalily.
- Pečte, dokud ředkvičky nezměknou, asi 20 minut.