Jednoduchý a rychlý recept na přípravu ústřic, které si Vaši přátelé jednoduše zamilují.
Příprava
- Příprava: 1 hodina
- Pečení: 20 minut
- Celkem: 1 hodina 20 minut
Ingredience
- 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 balíček čerstvého špenátu, natrhaný
- 1 šálek strouhaného sýra Romano
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/8 lžičky pepře
- 900 g soli
- 36 čerstvých ústřic v lasturách
Postup
- Ve velké pánvi osmahněte cibuli na másle do měkka. Přidejte špenát a míchejte, dokud nezvadne. Odstavte z ohně, vmíchejte sýr, citronovou šťávu a pepř.
- Do dvou nevymazaných pekáčů rozprostřete košer sůl. Vyloupejte ústřice a ponechte si ústřice a jejich tekutinu ve spodní skořápce.
- Mušle ústřic lehce zatlačte do soli, aby byly ústřice v rovině. Na každou z nich dejte 2-2 a 1/2 lžíce špenátové směsi.
- Pečte nezakryté při 230 °C, dokud ústřice nejsou baculaté, 6-8 minut. Ihned podávejte.