Tento quiche se šunkou a sýrem je krémový, jednoduchý a lahodný. Připravte si jednoduchý slaný předkrm.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 50 minut
- Celkem: 1 hodina 5 minut
Ingredience
- 1 chlazené těsto na koláč
- 1 hrnek rozdrobeného sýra čedar
- ½ hrnku strouhaného švýcarského sýra
- 2 lžíce hladké mouky
- ½ hrnku vařené šunky, nakrájená na kostičky
- 2 lžíce medové hořčice
- 1 a ¼ šálku polotučného mléka
- 5 rozšlehaných vajec
- ¼ šálku nasekané zelené cibulky
- ¼ lžičky soli
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Vtlačte těsto na dno koláčové formy.
- Pečte v předehřáté troubě 5 minut. Do těsta udělejte vidličkou otvory a pokračujte v pečení, dokud lehce nezhnědne, přibližně dalších 5 minut.
- Vyjměte koláč z trouby a snižte teplotu na 175 °C.
- V misce smíchejte 1/2 šálku sýra čedar, švýcarský sýr a 1 lžíci mouky. Rozetřete je na teplou krustu.
- V misce smíchejte šunku a medovou hořčici. Lžící přelijte sýrovou směs.
- Pečte v předehřáté troubě 40 až 50 minut, dokud není uprostřed ztuhlá. Před krájením nechte 10 minut vychladnout.