Tohle je skvělá marináda na kuřecí maso – dodá kuřeti pikantní chuť a zároveň ho udělá extra šťavnaté.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 700 g kuřecích prsou nebo stehen
- 2 lžíce medu třtinového cukru
- 1 lžíce olivového oleje (nebo jiného oleje)
- 5 lžic sójové omáčky
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana (nebo rozmarýnu, tymiánu, mletých bylinek)
- 1/2 lžičky černého pepře, mletého
- jemně nasekaná petrželka
- plátky citronu
Postup
- Prsa naklepejte na stejnoměrnou tloušťku paličkou na maso, nebo velká prsa vodorovně rozřízněte na polovinu, abyste vytvořili 2 řízky.
- Marinádu smíchejte v nádobě, do které se kuře dobře vejde. Poté přidejte kuře.
- Marinujte 3 hodiny až přes noc, účinných je však i 30 minut.
- Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středně vysoké teplotě a kuřecí maso opečte.
- Přendejte na talíř, volně přikryjte fólií a před podáváním nechte 3 minuty odstát, případně ozdobte petrželkou a plátky citronu.