Tento recept na krémovou kuřecí polévku s rýží jsme vymysleli při úpravě oblíbeného kuřecího nákypu. Polévku podávejte k obědu s křupavým rohlíkem a čerstvým ovocem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 středně velká mrkev, nakrájená na kousky
- 1 nasekané celerové žebro
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 1/2 lžičky mletého česneku
- 1/3 šálku nevařené dlouhozrnné rýže
- 3/4 lžičky sušené bazalky
- 1/4 lžičky pepře
- 2 plechovky kuřecího vývaru se sníženým obsahem sodíku
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 plechovka odpařeného mléka
- 2 šálky vařených kuřecích prsou nakrájených na kostičky
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním plameni a osmahněte na něm mrkev, celer a cibuli, dokud nezměknou. Přidejte česnek, vařte a míchejte 1 minutu.
- Vmíchejte rýži, koření a vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu a přikryté vařte, dokud rýže nezměkne, asi 15 minut.
- Mouku a mléko rozmixujte dohladka a vmíchejte do polévky. Přiveďte k varu a míchejte, dokud nezhoustne, asi 2 minuty.
- Vmíchejte kuřecí maso a můžete podávat.