nutella_frosting

Tato domácí poleva s Nutellou je neuvěřitelně krémová a je vyrobena z 6 jednoduchých ingrediencí. Po vytvarování drží tvar a chutná fantasticky na čokoládovém cukroví, dýňovém dortu nebo na našem výtečný receptu na vafle.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 0 minut
  • Celkem: 5 minut
  • Počet porcí: 3 šálky

Ingredience

  • 230 g nesoleného másla, změklého na pokojovou teplotu
  • 460 g moučkového cukru
  • 225 g Nutelly
  • 80 ml tučné smetany nebo plnotučného mléka
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • špetka soli

Postup

  1. Ve velké míse ručním nebo stojanovým mixérem s pádlovým nástavcem šlehejte máslo při střední rychlosti do hladka asi 2 minuty.
  2. Přidejte moučkový cukr, Nutellu, hustou smetanu a vanilkový extrakt. Šlehejte 30 sekund při nízkých otáčkách, poté zvyšte rychlost na středně vysokou a šlehejte celé 2 minuty.
  3. Pokud je poleva příliš řídká, přidejte až 1/2 šálku moučkového cukru nebo další lžíci smetany, pokud je poleva příliš hustá. Pokud je poleva příliš sladká, přidejte špetku soli.
  4. Spotřebujte ihned nebo polevu pevně přikryjte a skladujte až 1 týden v chladničce nebo až 3 měsíce v mrazničce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang