Připravte si albondigas podle tohoto rychlého a snadného receptu, který chutná výborně. Směs jemné mrkve a brambor s aromatickými masovými kuličkami a salsou vytváří vydatnou, lahodnou polévku, kterou připravíte během chvilky.
Ingredience
- 250 ml vody
- 4 mrkve nakrájené na plátky
- 2 malé brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 střední cibule nakrájená na kostičky
- 1 a ½ šálku salsy, střední nebo pálivé
- 2 kostky hovězího bujónu
- 680 g mletého hovězího masa
- ⅓ šálku ochucené suché strouhanky
- ⅓ šálku mléka
- 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, mrkev, brambory, cibuli, salsu a bujónové kostky. Snižte teplotu a za občasného míchání vařte na mírném ohni 10 minut.
- V míse smíchejte hovězí maso, strouhanku a mléko. Vytvarujte z nich malé kuličky a vhoďte je do vývaru. Přiveďte polévku k varu a poté snižte teplotu na středně nízkou.
- Přikryjte a vařte, dokud masové kuličky nejsou uprostřed růžové a zelenina nezměkne, asi 20 minut. Ozdobte posypaným koriandrem.