vegetariansky-kolac

Neholdujete masu? Dejte si tento slaný quiche se zeleninou.

Ingredience

  • 1 hluboký koláčový korpus
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ šálku nakrájené cibule
  • ½ šálku nakrájené zelené papriky
  • ½ šálku žampionů, nakrájené na plátky
  • ½ hrnku nakrájené cukety
  • 1 velké rajče, nakrájené na plátky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 3 velká vejce, rozšlehaná
  • ½ šálku mléka
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 1 a ½ šálku rozdrobeného sýra

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Koláčový korpus pečte v předehřáté troubě, dokud nebude pevný, asi 8 minut.
  3. Vyjměte korpus z trouby a dejte ho stranou. Snižte teplotu trouby na 175 °C.
  4. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, papriku, houby a cuketu a za stálého míchání vařte do změknutí 5 až 7 minut. Zeleninu vyjměte z pánve a dejte stranou.
  5. Posypte plátky rajčat moukou a bazalkou; opékejte je na pánvi na středním ohni 1 minutu z každé strany. Odložte stranou.
  6. V malé misce rozšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř.
  7. Na dno koláčové formy rozprostřete 1 šálek sýra. Na sýr navrstvěte zeleninovou směs a na ni plátky rajčat. Navrch nalijte vaječnou směs a posypte zbývajícím 1/2 šálkem sýra.
  8. Pečte v předehřáté troubě, dokud nůž zapíchnutý blízko středu nevyjde čistý, 40 až 45 minut. Před podáváním nechte 5 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang