veprove rolky z listoveho testa

Vyzkoušejte jednoduchý recept na domácí závitky z listového těsta se slaninou a mletým vepřovým masem.

Ingredience

Náplň

  • 1/2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, mletého
  • 1 cibule, malá, nadrobno nakrájená
  • 1 řapíkatý celer, jemně nasekaný
  • 150 g slaniny
  • 2 lžičky fenyklových semínek, opražená
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 40 g panko strouhanky
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • černý pepř

Pečení a podávání

  • 2 a 1/2 listového těsta, rozmrazeného a rozříznutého na polovinu
  • 1 vejce, lehce našlehané
  • Kečup, nebo rajčatová omáčka

Postup

  1. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě, osmahněte česnek, cibuli a celer, poté přidejte slaninu.
  2. Smažte další 2 minuty (ať slanina nezezlátne), pak ji přendejte do mísy a nechte 10 minut vychladnout.
  3. Do mísy přidejte zbývající přísady náplně. Rukama je dobře promíchejte.
  4. Vyložte obdélník těsta delším okrajem nejblíže k sobě. Jeden dlouhý okraj potřete vejcem.
  5. Vezměte 1/5 náplně a vytvarujte ji do tvaru dlouhého špalíku uprostřed těsta. Dbejte na to, aby bylo maso pevné a kompaktní, bez mezer.
  6. Okraje těsta potřete vejcem. Poté těsto srolujte a zakončete švem dolů.
  7. Srolujte a utěsněte na okraji potřeným vajíčkem.
  8. Pokud máte čas a trpělivost, dejte na 1 hodinu do chladničky (lépe se krájí).
  9. Předehřejte troubu na 180 °C.
  10. Každý špalek rozkrojte na čtyři stejně dlouhé díly, nebo jen na dva. Potřete je vejcem.
  11. Položte na 2 plechy vyložené pečicím papírem (nebo potřené olejem). Pečte celkem 30-35 minut, přičemž po 20 minutách vyměňte plechy, nebo dokud není pečivo sytě zlatavé.
  12. Nechte na plechách mírně vychladnout. Podávejte horké nebo teplé s rajčatovou omáčkou nebo kečupem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang