Tento recept na rybu v pivním těstíčku je skvělý, který se velmi snadno připravuje.
Ingredience
- rostlinný olej na smažení
- 8 filetů (115 g) z tresky
- sůl a pepř podle chuti
- 1 šálek hladké mouky
- 2 lžíce česnekového prášku
- 2 lžíce papriky
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky mletého černého pepře
- 1 rozšlehané vejce
- 1 plechovka (330 ml) nebo láhev piva nebo podle potřeby
Postup
- Rozehřejte olej ve fritéze na teplotu 185 °C. Filety z tresky opláchněte, osušte, osolte a opepřete.
- Ve velké míse smíchejte mouku, česnekový prášek, papriku, sůl a pepř. Přidejte vejce a dobře promíchejte. Postupně vmíchejte tolik piva, aby vzniklo řídké těstíčko.
- Filety z tresky ponořte do těstíčka, aby se obalily. Opatrně je po jednom spusťte do rozpáleného oleje. Smažte několik filetů najednou a jednou je otočte, dokud se nepropečou a nezezlátnou, asi 2 minuty z každé strany.
- Osušte je na papírových utěrkách. Postup opakujte a připravte zbývající filety. Podávejte teplé.