Recept na tresku v pivním těstíčku

Hlavní jídlaMarinádyRybyTreska
treska v pivnim testicku

Tento recept na rybu v pivním těstíčku je skvělý, který se velmi snadno připravuje.

Ingredience

  • rostlinný olej na smažení
  • 8 filetů (115 g) z tresky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 šálek hladké mouky
  • 2 lžíce česnekového prášku
  • 2 lžíce papriky
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 rozšlehané vejce
  • 1 plechovka (330 ml) nebo láhev piva nebo podle potřeby

Postup

  1. Rozehřejte olej ve fritéze na teplotu 185 °C. Filety z tresky opláchněte, osušte, osolte a opepřete.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, česnekový prášek, papriku, sůl a pepř. Přidejte vejce a dobře promíchejte. Postupně vmíchejte tolik piva, aby vzniklo řídké těstíčko.
  3. Filety z tresky ponořte do těstíčka, aby se obalily. Opatrně je po jednom spusťte do rozpáleného oleje. Smažte několik filetů najednou a jednou je otočte, dokud se nepropečou a nezezlátnou, asi 2 minuty z každé strany.
  4. Osušte je na papírových utěrkách. Postup opakujte a připravte zbývající filety. Podávejte teplé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang