Taco saláty jsou často mylně považovány za zdravé, protože se jim říká salát. Ve skutečnosti hovězí maso, sýr, dresink a tortillové chipsy přidávají kalorie a sacharidy. Pokud však dodržujete zdravější dietu a přesto si občas rádi dopřejete taco salát, zbystřete.
Některé kaloričtější ingredience můžete snadno nahradit zdravějšími, jako je avokádo, černé fazole, rajčata, nízkotučný sýr a nízkotučný dresink. Mleté hovězí maso můžete také nahradit libovým mletým krůtím masem.
Ingredience
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 balení koření taco
- 3/4 šálku vody
- 1 středně velký ledový salát, natrhaný (asi 8 šálků)
- 2 šálky strouhaného sýra čedar
- 2 hrnky rozlámaných tortillových chipsů (nachos)
- 1/4 šálku salátové zálivky
Postup
- Ve velké pánvi vařte hovězí maso na středním ohni 6-8 minut nebo dokud nezrůžoví a nerozpadne se na drobky a nechte okapat. Vmíchejte koření taco a vodu; přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a za občasného míchání vařte odkryté 4-6 minut nebo do zhoustnutí. Nechte mírně vychladnout.
- Ve velké míse promíchejte salát se sýrem. Navrch dejte hovězí směs a hranolky. Pokapejte dresinkem a promíchejte. Ihned podávejte.